Sleutel


Sleutel

Ik heb er inmiddels al heel wat jaren onderwijs op zitten. Op mijn eerste basisschool kon ik, na een aantal jaren, toch mijn draai niet vinden. Een andere school, ook nog eens van een ander type, hielp mij goed op gang. Het vervolgonderwijs beviel mij wel redelijk en ging mij goed af, totdat ik een tijd ziek werd en zo mijn eindexamen mistte. Weer naar een andere school, wederom van een ander type.

Na het basis- en middelbaar onderwijs ging ik naar het HBO om daar verpleegkunde te studeren. Een prachtig vak, maar een voor mij te lichte studie. In mijn eentje wilde ik de boel geheel veranderen: een teken dat ik mij verveelde. Ik ging er verplegingswetenschap bij doen. Wederom een prachtige studie die ik graag afgemaakt had, maar het contrast met de werkvloer was te groot: de wetenschap bleek voor mij veel interessanter.

Weer een overstap dus. Ditmaal naar de sterk kwantitatieve sociologie van de Nijmeegse universiteit. Daar kwam ik voor mijn gevoel pas écht goed op gang in het onderwijs. Inmiddels is mijn bachelor-opleiding (de eerste drie jaar) op enkele details na afgerond en ben ik toegelaten tot de laatste fase van deze opleiding: de Research Master Social and Cultural Science.

Vandaag kreeg ik met mijn twaalf medestudent de sleutel voor onze eigen werkkamer. Daar heeft ieder zijn of haar eigen werkplek met een fonkelnieuwe computer en in mijn geval uitzicht op de binnentuin. Heerlijk om niet steeds naar een nieuwe werkplek te hoeven zoeken en dat de docenten nu vaak in ons eigen lokaal college komen geven.

Zo’n sleutel is natuurlijk maar een metalen dingetje, maar voor mij is het nu ook de sleutel tot de afronding van mijn opleidingscarrière. Hoewel dat in feite nog twee jaar zal duren, ben ik inmiddels op hoog niveau bezig. Dus laten we vooral hopen dat deze Research Master de sleutel zal blijken tot mijn succes in het onderwijs. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel en heb er bijzonder veel zin in!

3 comment on “Sleutel

Leave a Reply