Film: Hoe de OV-chipkaart gekraakt werd

Het is een hele toestand: de chip die de basis vormt voor de OV-chipkaart (b)lijkt gekraakt te zijn. Da’s niet goed en lijkt verdere vertraging op te gaan leveren voor de invoering van de OV-chipkaart. Anderen maken zich minder druk en stellen bijvoorbeeld dat volledige veiligheid nergens zal lukken. Echter, klachten waren er toch al genoeg, ook zonder dit nieuwe probleem.

Hieronder een (lang) filmpje waarin de personen die de beveiliging van de chip op hun naam hebben staan, hun bevindingen presenteren op een congres. Het verhaal wordt behoorlijk technisch, maar kijk in ieder geval naar het begin: daar wordt haarfijn uitgelegd hoe vaak deze chip in vele verschillende toepassingen gebruikt wordt.

One comment on “Film: Hoe de OV-chipkaart gekraakt werd

 • Beste,

  Een belangrijke voorwaarde om een chipkaart van een ander te kunnen kraken is verlies, diefstal of zoals veelbesproken ongewenst scannen. Dat laatste is echter zeer eenvoudig te volledig te voorkomen met een shielding product dat gewoon in Nederland te koop is. Zie: http://www.chipsafe.eu

  Dus als gebruikers verlies en diefstal snel doorgeven zodat de beveiliging daarop kan worden aangepast en men de discipline heeft om de rfid chipkaart alleen bij de toegangscontrole uit het afscherminghoesje te halen is het risico van kopiëren of kraken door 1:1 kopiëren sterk te minimaliseren. Dit geeft de makers van meer tijd om met een verbeterde versie te komen.

  Groet,

  Herbert ten Have

  Hoge Nieuwstraat 23
  3311 AH Dordrecht
  The Netherlands

  Telephone: +31 78 639 08 23
  Mobile: +31 653 555 9 55
  Fax: +31 84 22 52 951

Leave a Reply