Democratische wedloop


Het is zover. Nadat de blog-gemeenschap zichzelf ontdekte als onafhankelijk en kritisch platform om overal een eigen visie op te kunnen geven, begint het medium langzamerhand ingeburgerd te raken. Kranten hebben allemaal hun eigen mogelijkheid om een weblog te schrijven, het NRC heeft een deskundigen-blog rondom de ABN-overname en nu heeft ook het GL-Magazine ruim aandacht besteed aan de blogs van groenlinksers.

Uiteraard kon een verkiezing in zo’n uitgave van het magazine niet ontbreken. De top-tien van webloggers werd afgedrukt en kreeg direct veel aandacht van de webloggers. Maar, aan de verkiezing konden alleen mede-bloggers deelnemen. Het zouden de onafhankelijke geesten niet zijn, als ze zelf niet met een nieuwe verkiezing kwamen, maar nu toegankelijk voor eenieder die op het net rondsurft.

Deze verkiezing wordt gehouden op www.planeetgroenlinks.nl, een verzamelpunt voor GL-weblogs. Stemmen kan door naar die website te gaan, een leuke blog te lezen en dan te klikken op ‘geef ster’. Ook kun je vanuit het overzicht van de tussenstand je stem uitbrengen op de blogger van je keuze.

Inmiddels wordt druk gestemd en vooral: reclame gemaakt! Het zijn de onafhankelijke geesten die ware verkiezingstaal neerschrijven. Het zijn heuse politici, verwikkeld in een ware stemmen-wedloop. Natuurlijk ben ik ook slechts een mens ga vanaf vandaag maar actief meedoen. Leuk, gezellig!

Lekker gemaakt door een paar eerste stemmen, wil ook ik meer. Dus: eenieder die mij lief heeft en de rest ook: stem op mij! Dagelijks, vaak en met veel mensen tegelijk graag! En om het geheel in Franse stijl af te sluiten citeer ik de verliesster graag losjes:

BREDA, 16 MEI. – Beste vrienden. De verkiezingen worden niet bepaald door peilingen. Ik strijd tot het einde. Veel twijfelaars. Kom in actie! Ik reken op u. Rense.

Leave a Reply