Rense naar Rennes

Rennes

Ik had nog maar net geschreven dat ik mijn publicatie over onzekerheid in de wetenschap eindelijk in digitale vorm in handen had, of ik kreeg bericht uit Rennes: ik mocht meedoen!

Wat hier natuurlijk aan vooraf is gegaan is dat ik ergens aan mee wilde doen. Het gaat om een congres over methodological pluralism. Een thema waar ik me al langer mee bezig houd: kunnen verschillende werkwijzen in de wetenschap zinvol dichter bij elkaar gebracht worden? Wat levert dat op en vooral: hoe is dit te doen.

Ik schreef dus een proposal voor dat congres op basis van mijn paper `Onzekerheid als Rode Draad’. En zoals gezegd, het werd geselecteerd. Sterker nog, ik was `… one of the few selected papers‘. Overigens gaat het wel om een bewerkte versie van dat paper, onder andere in het Engels (Uncertainty as a guiding principle is de werktitel) en een veel technischer insteek.

Het congres wordt georganiseerd door het European Consortium for Political Research (ECPR) en zal april volgend jaar plaatsvinden in Rennes.

Laat Rennes (foto boven dit bericht) nou net in het mij zo geliefde Bretagne liggen. De wetenschap, wat is het toch een zwaar vak …

Leave a Reply