Lokale homobeweging-voorzitters: Geen actieve rol leden ChristenUnie


Hilversum, 1 nov. Tweederde van de lokale voorzitters van de homobeweging vindt dat iemand met een relatie met de ChristenUnie niet actief kan zijn voor de partij als bestuurder of als volksvertegenwoordiger.

Dat blijkt uit een steekproef uitgevoerd door het Radio 1-programma De Ochtenden van de EO waarvan de resultaten vandaag bekend werden.
De discussie binnen de partij over dit thema is opgelaaid nadat het Amsterdamse homobeweging-raadslid Yvette Lont heeft gezegd dat ChristenUnie-aanhangers haar partij niet mogen vertegenwoordigen. Daartoe wil zij op 17 november een motie indienen op het partijcongres.
Uit de steekproef bleek dat de lokale voorzitters vinden dat er tijdens het partijcongres over dit onderwerp gesproken moet worden. Zestig procent van de voorzitters meent dat Yvette Lont haar motie moet indienen tijdens het partijcongres.
Tweederde van de lokale voorzitters vindt het overigens niet nodig om een landelijke regel in te stellen over dit onderwerp. De bijbelse grondslag van de homobeweging geeft volgens de ondervraagden al duidelijk genoeg aan dat praktiserende ChristenUnie-aanhangers geen belangrijke functies in de partij kunnen bekleden.
Inmiddels heeft de VVD-fractie in Amsterdam-Zuidoost laten weten aangifte te gaan doen tegen Lont wegens het aanzetten tot discriminatie.

(Rense + ANP + NRC)

Leave a Reply